4 Temmuz 2010 Pazar

Dünyanın En Pahalı 5 Oteli

1. Hotel Martinez'in Teras Katı Suiti (Cannes/France)

Gecesi sadece $35,000. Belliki odada kendi evinizde yapacağınızdan çok daha fazla şeyler var. Peki otelde sizin için neler önemli olabilir? Dünyanın en ünlü kıyı caddesinde olması, otelin world-class restaurantı, özel sahili ve piyano barı olması... Suit odasında da oturma odası, yemek odası, 2 yatak odası ve 2 banyo, spa ve sauna imkanları, giyim odası vb. odalar olması...o kadar da lüks değil ya...Olabildiğince deniz gören teras katı odasında nasıl eğlebilirki insan?


2. Four Seasons Hotel'in Teras Katı Suiti (New York/ABD)

New York'un 360 derece ayaklar altında olduğu bu odanın gecesi $33,000. Gerçekten de ayaklar altında. Hiç yakışmadı 4 mevsime. Bir de tüm kumaşların platin ve altın ile örüldüğünü de eklersek pek iç açıcı olur.


3. Hotel President Wilson'ın Kral Dairesi (Cenevre/İsviçre)

Gecesi $33,000'a tüm Avrupa'nın en hoş otellerinden birinde kalınabiliyor. Hatta dünyanın en güzel ve en pahalı kral dairelerinden birinde. Odada 1920 ve 30'lardan parçalar, piyano, bilardo masası ve Alp Dağları ile Cenevre gölüne uzanan manzara imkanı var. Ayrıca kimseyle muhatap olmamak için odaya direk çıkan asansör, paranormal aktiviteler için türlü güvenlik imkanları ve panic-room muhabbetleri gibi işler de var.


4. Grand Resort Lagonissi'nin Kral Villası (Atina/Yunanistan)

Atina dünyanın en güzel ve en tarihi şehirlerinden. Şehirde 2,500 yıl önce demokrasi doğmuş ve şehir inanılmaz bir kültüre sahip, bunun yanında da $32.500'lık mevlacığa sahip bir kral villacığına...Çok mu yani?
Suitin kendine has uşağı, şefi, piyanisti de mevcut. $32.500 karşılığında hangi parçalar çaldırılır, orası düşünülür. Ayrıca özel açık ve kapalı havuz, spor salonu gerçekten de taktire şayan. Asıl insan aklının almadığı şey de bu odanın hangi ve nasıl imkanlarla gecesi $50,000'a kadar çıkabildiği.


4. Hotel Cala di Volpe'nin Kral Dairesi Suiti (Costa Smeralda/İtalya)

Gecesi $26,000'lık bu odanın gördüğü Costa Smeralda gerçekten görülmeli. 1977'de bir Bond filmi de çekilmiş olan bu otelde masraflar $45,000'a kadar çıkabiliyor. Artık havuzu var, 10 banyosu var, 3 kütüphanesi var demenin bir anlamı kalmadı. Çünkü bir an önce muhitin resimlerini paylaşmak istiyorum.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder