5 Temmuz 2010 Pazartesi

50's Buick

Give 'em Hell Malone filmini izledim bugün, film güzel başlıyor, karışık devam ediyor. Vurdu kırdı sevenlere tavsiye edebilirim. Karakter, tek başına aksiyon yaşamayı seven ve takıntı sahibi bir abimiz. Bu takıntı sahipliği benzer filmlerin ana karakterlerinin en belirgin ortak özelliği. Belirli laflar, belirli tikler, belirli yiyecek içecek tüketme, giyim kuşam aksesuar araba vs...

Filmde en çok hoşuma giden ve her çıktığında dikkatimi vererek izlediğim şey bu araba oldu. Esas adamın kullandığı bu arabanın 52 model Buick olduğunu buldum. Belliki Malonun bir takıntısı bu da.


Ancak fazla resim bulamayınca içimde bir eksiklik oldu. İçimi rahatlatmanın tek yolu tekrar elden geçirilen 50'lerin Buicklerine bir göz atmak oldu. Araya karışan benzer markaların modelleri olursa artık görmemezlikten gelinebilir. Çünkü bu konuda önem arz eden şey bu arabalar.




Çocukluktan bir kaç sene öncesine kadar arabayla hızla geçtiğimiz bir tamirhanenin önünde hurda olarak duran laci camaro kasası, tamir ve bakım bekleyen eski bir tekne ve aynı bu arabalar gibi bir Buick'in hurdası gözüme çarpardı (ne biçim tamirhane bu! umarım bir zenginin zevk için takıldığı eski araba topladığı bir yer değildi...). Sonra camaro ve teknenin akıbeti ne oldu bilmem ama Buick hurdası yakın bir zamana kadar oradaydı. İnsanın aklından geçer hep; alınsa, yapılsa, parça, bakım, boya nasıl olur diye. Astarı yüzünden pahalı olur aslında ama insan sanki 10a 20ye kapatırız bir de elimizde gül gibi araba olur gezeriz diye düşünüyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder