22 Haziran 2010 Salı

Eiffel Kulesi

Yapım aşaması kimi zaman merak konusu olan Paris'teki bu devasa demir kule zamanla Fransa'nın sembolü halini almıştır. En büyük turizm cazibelerinden biri olan Eyfel Kulesi, yılda 6 milyon turist çeker.
Eyfel Kulesi 1887 ile 1889 yılları arasında Gustave Eiffel'in firması tarafından, Fransız Devrimi'nin 100. yıl kutlamaları çerçevesinde inşa edilmiştir.
Kulenin, 7.739.401 Frank 31 Sent tutan inşaat masrafları ile 3.000 işçi 26 ay boyunca 18.038 adet demir parçayı 2,5 milyon perçinle bir araya getirdi. Hiç ölüm vakası yaşanmamış olması, o günün şartlarında şaşırtıcı bir durumdur.
Ziyaretçiler, 300 metre yüksekliğe sahip kulenin tepesine üç asansörle kuzey, batı ve doğu kanatlarından ilk iki platforma ulaşır. İlk ve ikinci katlarda lokantalar mevcuttur. Ayrıca ilk katta, Eyfel Kulesinin tarihinin anlatıldığı bir sergi bulunur. En üst platforma ulaşmak isteyen bir ziyaretçi, ikinci katta aktarma yapar ve başka bir asansörle geçer. En üst platform hem çatılı hem de üstü açık bir alana sahiptir.











Hiç yorum yok:

Yorum Gönder