31 Temmuz 2011 Pazar

Revolver

Karmaşık ama izlenmesi gereken bir film. Tavsiye...

23 Temmuz 2011 Cumartesi

Amy Winehouse Öldü

Amy Winehouse (d. 14 Eylül 1983, ö. 23 Temmuz 2011 Londra), İngiliz soul ve caz şarkıcısı, besteci ve söz yazarı.


Winehouse 16 yaşında profesyonelce şarkı söylemeye başlamıştır. İlk albümü Frank'in ardından "Back to Black" adlı 2. albümü 7 Kasım'da İngiltere'de piyasaya sürülmüştür. Uyuşturucu bağımlılığı nedeniyle bir ara hastaneye kaldırılmıştır.
Ünlü şarkıcı 23 Temmuz 2011 tarihinde Londra'daki evinde ölü bulunmuştur.


Amy winehouse - You Know Im No Good (Bal& version) by Bal&

Amy Winehouse - Valerie by dinopoli

Amy Winehouse - Rehab by user9346644

22 Temmuz 2011 Cuma

Alexander Calder kimdir?

Alexander Calder, (d. 22 Temmuz 1898 – ö. 11 Kasım 1976), Sandy Calder olarak da bilinen ABD'li heykeltıraş ve ressam, en ünlü çalışması mobildir. Alexander Calder ayrıca tablo, taş baskı, oyuncak, kanaviçe ve mücevher gibi çalışmalar da oluşturdu.








21 Temmuz 2011 Perşembe

PhotoShop ile siyah-beyaz resmi renklendirme


Renklendirmek üzere güzel bir siyah-beyaz resim seçilir. Ben Marilyn'i seçtim. Öncelikle Image>Mode>CMYK color seçilmelidir.


Teninden seçmeye başlayalım. Önce dış hatları seçip ardından Alt tuşuna basılı tutarak göz kaş gibi dahil etmeyeceğimiz kısımları seçerek çıkartmış oluyoruz. Resimdeki gibi ten tamamen seçildikten sonra sağ click>Layer via copy ile yeni layer olarak kopyalıyoruz.

Yeni bir layer olan Ten seçilerek Image>Adjustments>Curves ile renklendirmeye başlanır. Channel'dan Cyan, Magenta ve Yellow gibi renkler üzerinde, istenilen renk elde edilene kadar grafikten ayarlama yapılır.


Aynı işlem göz için de yapılır. İstenen renk yakalanana kadar oynama yapılır.


O yılların modası olarak sarıya boyanan saça rağmen kaşlar hala siyah bırakılıyor. En azından ben biraz rengini kestane yaptım =)


Tabiki de dudaklar en önemli öğelerden biri =)


Saçların hatlarını seçerken yüz ile kesişen kısımlarda biraz rahat davranarak taşırmalarda bulundum. İlk önce deriyi düzgün seçtiğimiz ve ilk layer olarak kopyalamayı tende yaptığımız için ten, düzgün hatlarla üst layerlarda bulundu. Taşan kısımlar ten layerının altında kaldığı için görülmüyor.


Güzel bir hırka ile resmi tamamladım.


İşte Marilyn'in kayıtlarda olması gereken renkli bir resmi =)